top of page

Fredriksten bryteklubb med egen Fristiltrener!


Fredriksten Bryteklubb har stor tilvekst, og opplever at flere og flere jenter søker brytesporten. Vi har i dag nesten større andel av jenter enn gutter, og har av den grunn sett behovet for mer spesialisert trening for jentene. Årsaken til dette er at gutter og jenter bryter forskjellige stilarter innenfor bryting, og mens det i Norge har vært normalt at guttene bryter i stilarten Gresk-Romersk har man for jentene valgt å satse på Fristil.


Egen fristiltrener på plass

Hver onsdag har vi vært så heldige å få hjelp av Marcin. Marcin er opprinnelig fra Polen og har bakgrunn som aktiv fristilbryter. Han har sagt seg villig til å hjelpe til med å trene både jentene, trenerne, og de som ellers ønsker å forsøke seg på denne stilarten. Vi ønsker Marcin velkommen i klubben, og er kjempefornøyde med å få på plass en ressurs som kan bidra på dette området.


Fristil vs Gresk-Romersk + Sandbryting

Bryting består i hovedsak av to stilarter:


- Fristil

- Gresk Romersk


Det har i Norge også vært økende interesse for sandbryting de siste årene, og vi har tro på at interessen for denne grenen stadig vil øke for både gutter og jenter.


Fristilbryting skiller seg fra Gresk-Romersk bryting i den forstand at det her også er lov til å angripe bena på motstanderen. Det vil si at man har mye mer å spille på, samtidig som man også har mer å forsvare. Jentene i Norge bryter i denne stilen.


Gresk-Romersk bryting har mye de samme reglene når det gjelder kast og poeng. Gresk Romersk stil utøves på den måten at man kun har lov til å angripe motstanderens overkropp. Man har ikke lov til å ta tak i motstanderens ben i denne stilarten. man har heller ikke lov til å spenne ben på motstanderen. Guttene i Norge bryter i denne stilarten


Sandbryting har også en økende interesse både nasjonalt og internasjonalt. Sandbryting kan forklares som en kombinasjon av sumobryting og fristil. Vi tipper at Marcin også vil hjelpe oss til å få skikk på de som ønsker å delta på sandbryting fremover. Dette gjelder både gutter og jenter!
216 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page